Barion Pixel

1027 Budapest

Erőd utca 16.
(Az utcáról nyílik a stúdió)

+36 20 481 2810

Online a nap 24 órájában jógázhatsz velünk!

BODY AND SOUL - TEST ÉS LÉLEK

Ennek a jógaórának a bázisát a kundalini gyakorlás adja. A kundalini jóga a legspirituálisabb jóga gyakorlás, a tudatosság jógája. Túlmutat a fizikai test átmozgatásán., ahogyan minden valódi jóga. Az órák szerves részét képezi a testmozgáson kívül az erőteljes légzés, a mantrák használata és az óra végén a meditáció. A kriyák (előre összeállított gyakorlatsorok) egyedi funkcióval rendelkeznek Yogi Bhajan tanításai szerint.  A Hanumán Jógastúdióban minden hónapnak van egy vezető témája, így ehhez választok kriyákat.

Az adott gyakorlatsor hosszúságától  és intenzításától függően egészítem ki az órát dinamikusabb bemelegítéssel vagy szelídebb, yin gyakorlással.

Minden órát a kundalini jóga bevezető mantráival kezdünk. Adi Mantra (elsődleges): Ong Namo Gurudev Namo 3x. Mangala charan (védelmi mantra: Ad Gurey nameh, jugad Gurey nameh, sat Gurey nameh, siri Guru deyvey nameh 3x

Az óra menete

  • Mantrával hangolódás
  • Bemelegítés, gerinc átmozgatása, erősítő gyakorlatok, levezetés.
  • Kundalini kriya a hónap témájához illeszkedően. (kezdetben csökkentett időtartamokkal, rendszeres gyakorlóknak teljes idővel és intenzítással).
  • Relaxáció
  • Meditáció
  • Az órát a Sat Nam mantrával zárjuk.

A mantrák adják az óra zenei aláfestését is, ez fontos része a kundalini jógaórának, de vannak kriyák, ahol egy meghatározott mantra része a gyakorlatsornak.

„A kundalini jóga egy tudomány az elme és a test számára, hogy felemelje a szellemet, mely nem ismer határokat és megkülönböztetést” Yogi Bhagan

Mindemellett a hétköznapi ember jógája, Yogiji úgy adta át a tanításokat, hogy mindenki számára érthető és elvégezhető legyen. A 21. századi embernek  is teljes mértékben alkalmazható. Gyere bátran próbáld ki, ha nem csak a testmozgás miatt jógázol, de érdekel a spiritualitás, önismeret. Természetesen a tested is megköszöni majd.

Ölelés: Ági

Oktató: Tulipán Ágnes (Preet Viriam Kaur)

Időpont: csütörtök 17.00-18.30

Oktatóink szerint:

Tulipán Ágnes (Preet Viriam Kaur)

Akit komolyabban érdekel a jóga spirituális része és nem riad meg a néha furcsa gyakorlatoktól.

Fizikai és mentális erő, önismeret, energetikai tisztulás.

A kundalini jóga a legspirituálisabb jógastílus. Egy gyakorlatsoron belül váltják egymást a dinamikus mozgások, erőteljes légzés és a mantrákkal végzett mozgó vagy mozdulatlan meditáció. Minden gyakorlatsornak van egy fókusza.

hu_HUMagyar

Időpontfoglalás

Kedves Jógázó!

Időpontfoglalása sikeres. Szeretettel várjuk a megadott időpontban.

Hanumán Jóga