Barion Pixel

1027 Budapest

Erőd utca 16.
(Az utcáról nyílik a stúdió)

+36 20 481 2810

Online a nap 24 órájában jógázhatsz velünk!

GYETVAI ANETT

Fotó: Peka Roland

“A test az íj, az ászana a nyíl és a lélek a célpont.”

– B.K.S. Iyengar

Legyen bármilyen rövid vagy hosszú, menjen bármennyire rosszul vagy jól, minden egyes alkalom, amikor jógázom, testi-lelki megnyugvást, megújulást élek át. Önismereti és önbecsülési szempontból is rendkívül fontos számomra a jóga, rengeteget tanulok közben saját magamról és a világhoz való viszonyomról. – 5 év jógagyakorlás után ezen gondolatokkal jelentkeztem Nagy József és Brávácz Alexandra egy éves, 250 órás alap hatha jógaoktató képzésére. 

Sokáig nem tudtam, hogy a jóga nem csak a testet teszi hajlékonnyá, hanem az elmét is; sőt: elsősorban az elmét! Sokáig nem tudtam, hogy a jóga a kulcs, a zár pedig én magam vagyok. Egy hely, ahol találkozik a test, az elme és a lélek. 

Ma minősített hatha jógaoktatóként igyekszem átadni mindazt a tapasztalást és érzést, ami a jóga útján található. A hatha szóban a ha a napot, a tha a holdat jelenti, a nap és a hold jógája. Az életünkben egyszerre van jelen a nap és a hold, az aktivitás és a passzivitás, a cselekvés és az elengedés – mindebben pedig az egyensúlyt keressük. A hatha jóga során az ászanákban, a testhelyzetekben hosszabb, akár 1-2 perces bennenyugvás  jellemző, lehetőséget adva az elmélyültebb gyakorlásra. 

Az óráimra szeretettel várom az alapokkal ismerkedő és a gyakorlott jógázni vágyókat egyaránt.

Óráim: 

Hatha jóga – kedd 19:00

Napindító jóga – péntek 7:00

A Jóga & én

Úgy 2014-2015 körül, kb. 10 éve, de akkoriban még teljesen más elképzeléseim voltak arról, hogy mi a jóga.

Már akkor is kerestem valamit, amit csak sokkal később találtam meg – szerteágazó kitérők után egyébként épp a jógában -, viszont útitársnak is remek volt a kutatás éveire.

Az egységet, de ezt már túl sokszor mondtuk és túl sokan. Számomra a jóga egy biztonságos hely, ahová bármikor betérhetek, akár megtartani, akár újra megtalálni a lelki békémet, akár öröm, akár bánat ért, akár kikapcsolódás, akár belső munka vár rám. Fontos az ászana, fontos a pranayama és a meditáció is, de azt gondolom, hogy az igazi jóga az, ahogyan a mindennapjainkat éljük.

Ahogyan változom, úgy változnak velem a kedvenceim is. Az egyensúlyászanák, mint bármelyik faállás variáció vagy a varjú, mindig is bérelt hellyel rendelkeztek a szívemben, és vannak olyan ászanák, amik azért fontosak számomra, mert különleges, áttörő jellegű élmények fűznek hozzájuk – ilyen a malasana (üdvözlőtartás) vagy a csakrászana (keréktartás vagy híd – ki hogyan ismeri). A saját gyakorlásomban azonban fontosnak tartom, hogy olyan ászanákat is gyakoroljak, amik kevésbé a kedvenceim, mert hiszem, hogy ott van feladatom, dolgom.

Egyfelől az inspiráció fenntartása a mindennapi élet kihívásai mellett, másfelől viszont az a fajta önismeret, amikor az ember tudja, hogy mi esik jól neki, de azt is gyakorolja, amire szüksége van – ez a kettő gyakran nem ugyanaz, de szerencsére azért néha igen!

Bátran, nincs jobb alkalom a MOST-nál!

Fotó: Peka Roland

hu_HUMagyar

Időpontfoglalás

Kedves Jógázó!

Időpontfoglalása sikeres. Szeretettel várjuk a megadott időpontban.

Hanumán Jóga