Barion Pixel

1027 Budapest

Erőd utca 16.
(Az utcáról nyílik a stúdió)

+36 20 481 2810

Online a nap 24 órájában jógázhatsz velünk!

MÉSZÁROS HANNA

Fotó: Peka Roland

Sportolóként felnőve mindig gyorsabb, ügyesebb, erősebb szerettem volna lenni, végig a teljesítményen volt a fókusz. Megállni vagy lassabb tempóra váltani nem volt opció.

Majd jött a jóga.

Az első óra beszippantott. Nem azért, mert annyira jól ment, sőt nem így volt. Annál inkább szembesített azzal, hogy mennyire merev vagyok, és nem ismerem a saját testem határait. Az egész óra teli új kihívásokkal és tapasztalással. Előtte sosem kérték, hogy használjam a nagylábujjam tövét és nem igazán tudtam, hogy mikor, hogyan, vagy hogy egyáltalán lélegzem-e. Az is szokatlan volt, hogy senkit nem kellett legyőzni, csak a saját határaim számítottak.

Hatalmas kihívást láttam az egyensúlyi és fordított  pózokban és persze lehetőséget a fejlődésre, amire felcsillant a szemem. Kíváncsivá tett, hogy min alapszik, hogy hogyan működik és hogyan tudom ismét könnyűnek és súlytalannak érezni magamat, a gondolatokat pedig csendesebbeknek.

Így indultam el.

Kerestem azt a mozgást, ami sokoldalú és ami valójában több mint mozgás.

Amit az életem különböző területeire be tudok emelni és velem van minden pillanatban. Még a káoszban és a kiborulás szélén és meríthetek belőle.

Amit annak megfelelően tudok alakítani, hogy hogyan érzem magam, vagy mire van szükségem.

Amiben aktivitás és passzivitás is jelen van, ami lehet kiegészítés, de önállóan is megállja a helyét.

Amivel elkezdhetek változni, és megismerhetem a világot is.

 

Fotó: Peka Roland

 

Az óráim célja, hogy a jóga jótékony hatásait a saját bőrödön megtapasztald. Olyan eszköztárat szeretnék neked átadni, amihez bármikor nyúlhatsz és az élet számos területén tudsz belőle meríteni. Ami nap mint nap átmozgat, miközben megtanít helyesen lélegezni és mélyebben megélni az élet történéseit. Amivel meg tudod ismerni a tested  működését, határait és otthonra lelhetsz benne. Amivel a hétköznapokban kiegyensúlyozottabb, kitartóbb és rugalmasabb lehetsz mentálisan is. Egyszóval, hogy teljesebb életet élhess.

Napindító (Wake up) jógát tartok szerdánként és olykor hétfőn is.

Tetőtől talpig történő átmozgatás gerinc és csípő fókusszal, hogy stabil, nyugodt és energikus legyél a napod hátralévő részében. Fókuszáltabbá teszi a gondolkodásod és felkészíti a testedet az egész napos ülőmunkára és mókuskerékre.

A JÓGA & ÉN

6-7 évvel ezelőtt, amikor a vízilabdát egy ideje abbahagytam és pár év külföldi lét után hazaköltöztem.

Nem igazán volt megtervezett a jóga az életemben, sőt valahogy azt gondoltam, hogy nem fogunk találkozni. A szkeptikus nézeteket erősítettem, aranyos hajlongásnak gondolva a jógát. Mindeközben nem éreztem azt, hogy a helyemen lennék és erősen vágytam arra, hogy a keresési folyamat során eljussak egy olyan technikához, tapasztalathoz, ami segít (jobban) megérteni az emberi működéseket, kapcsolatokat, és némileg válaszokat adhat a hogyan és miért kérdésére, amikre már régóta kíváncsi voltam. Ekkor jött egy 90 perces Iyengar óra, eszközökkel és tetőtől talpig történő „külső-belső” frissítéssel. Innentől már csak folytatás volt és kíváncsisággal teli kísérletezés, gyakorlás és még több gyakorlás.

Állandóságot a változásban. Egységet. Lendületet. Csendességet. Szabadabb teret és mélyebb megértést a hétköznapok egyvelegében.

Adho mukha svanasana és Szupta padangustasana 2

Visszatérni az alapokhoz és a régi „már elsajátított mozdulatokban és mintákban” újat felfedezni. Folyamatos türelemmel megélni a nehezebb napokat is. Amikor semmi nem áll össze, és nagyon nehezen mozdulnék ki

A jóga mindenki számára a megfelelő kihívást jelenti, saját igényekhez és határokhoz szabja. Bármikor elkezdheted, csak az első lépést tedd meg, a többi jön magától. Adj időt és teret annak, hogy a saját bőrödön megtapasztald a változásokat.

hu_HUMagyar

Időpontfoglalás

Kedves Jógázó!

Időpontfoglalása sikeres. Szeretettel várjuk a megadott időpontban.

Hanumán Jóga