Barion Pixel

1027 Budapest

Erőd utca 16.
(Az utcáról nyílik a stúdió)

+36 20 481 2810

Online a nap 24 órájában jógázhatsz velünk!

Miklós Csenge

Fotó: Peka Roland

Erdély szívében, a hegyek között, Csíkszeredában születtem. Hosszú és kalandos utam során kötöttem ki Budapesten, amelybe legalább annyira mint a jógába szerelmes lettem.

Miért pont a jóga? Én még nem az a generáció vagyok akit minden nap sportolni vittek a szülei, nálunk valahogy ez nem volt divat. Ezért mindenki meglepődik, hogy jógaoktató „lettem”.
Na de ki vagyok én? Rengetegszer feltettem már magamban ezt a kérdést, sikertelen válaszokkal. Ezért elindultam a fizikai testem karbantartására, mert a gondolkodással járó sok ülés már fizikai tüneteket produkált, mint például a derékfájdalom. Minden lehetséges csoportos órát kipróbáltam, amelynek a leírásában benne volt, hogy „megoldás lehet a derékfájdalomra”.  Egyik sétám során találtam egy kis jógastúdiót, ahova lelkesen váltottam egy bérletet, itt találkoztam először a hatha jógával. Első alkalom után rájöttem, hogy ez segít a fizikai problémámon a sok próbálkozás után. Innentől kezdve nem volt megállás, fanatikus lettem!

Egyre inkább kezdett érdekelni, hogy mi lehet az elmélet a gyakorlások mögött? Arra a kérdésre kerestem a választ, hogy mit, miért és hogyan csinálunk. Azért elkezdtem a jógaoktató képzést 2023 szeptemberében az Asram Jógaközpontban, Márkusné Jurás Éva és Nagy Erika Dalma vezetésével. A képzés végével úgy gondolom, hogy megkaptam a választ a három kérdésemre és most már egy mély tanítással a hátam mögött adhatom tovább a megszerzett tudást, a folyamatos tanulás mellett.

Mit jelent számomra a jógaóra? Tudatosan követni az instrukciókat és közben a tudatalattid mit csinál? HHa engem kérdez valaki, akkor szerintem újraprogramoz, pont mint egy programozó a számítógépet. Töröl olyan kódokat, amik már nem szükségesek ezen az úton, amin jársz. Valamint igyekszik új kódokat írni, ami szerintem sokkal nehezebb, mint a törlés. Annyira új minden és annyi jó lehetőség van, amire a régit le lehet cserélni, hogy nem tudja mit válasszon. Ezért mindig ott van a motiváció a következő órához, hogy felfedezzük és beírjuk ezeket az új „kódokat” most már a mindennapjainkba.

 

Fotó: Peka Roland

Miért érdemes rendszeresen gyakorolni?
Egy biztos, életem legjobb döntése volt elkezdeni jógázni és felfedezni a törlés és építés lehetőségét. Mindig éreztem, hogy több van a jógában a fizikai test karbantartásán túl, kell lennie valaminek amiért ennyire jó ez az egész. Egy óra után ne várj csodát, ne hidd, hogy az életed megváltozik, ez nem egy instant dolog. Ennek idő, kitartás és tudatosság kell. Hiszen tudjuk, hogy a jó dolgozhoz idő kell. Légy türelmes és gyakorolj, amennyit csak tudsz és utána megérzed azt a pluszt amit a jóga tud adni.

Óráim:

Kedd 7.00 – 8.00 Napindító jóga

Szerda 17.00 – 18.30 Hatha jóga

Csütörtök 7.00 – 8.00 Napindító jóga

 

A JÓGA & ÉN

2 éve kezdtem el jógázni.

Derékfájás miatt és mert kerestem az a sportot amit szeretek csinálni.

Mozgás magamért, lelki világ összhangba hozása a testtel.

Setu bandhasana (félhíd) téglával.

Otthoni gyakorlás, számomra még mindig nagyon nehéz ráálni a szönyegre otthon. Valahogy nem érzem a hívást, körülmények miatt valószínűleg.

Próbáljon ki sok típust, hogy megtalálja a számára megfelelőt és hiteles oktatót válasszon. Illetve olyan órát ahol valóban jógáznak és nem csak mozognak.

hu_HUMagyar

Időpontfoglalás

Kedves Jógázó!

Időpontfoglalása sikeres. Szeretettel várjuk a megadott időpontban.

Hanumán Jóga