Barion Pixel

1027 Budapest

Erőd utca 16.
(Az utcáról nyílik a stúdió)

+36 20 481 2810

Online a nap 24 órájában jógázhatsz velünk!

DINAMIKUS JÓGA

Indulj el egy átformáló utazásra az erő, a hajlékonyság és a tudatos jelenlét világába, próbáld ki a dinamikus jógaóránkat! A dinamikus jóga, ahogy a jóga maga, nem csak a testgyakorlatok (ászanák) gyakorlásáról szól, hanem a lelki-szellemi feltöltődésedről is, így nyújt élményt számodra.

Mi a dinamikus jóga?

Egy élénkítő és erőt adó jógaforma, ahol folyamatos flow-ban, avagy áramlásban gyakoroljuk az ászanákat, a légzésünkkel összehangolva. Nem csupán egy edzés, hanem egy holisztikus gyakorlat, amely fejleszti a fizikai erőt, a rezilienciát (mentális rugalmasságot) és a lelki jólétet. Ellentétben a népszerű tévhittel, nálunk a dinamikus jóga nem csak a rendkívül edzetteknek szól. Azoknak szánjuk, akiknek már van tapasztalatuk a jógával és szeretnék magukat kipróbálni egy dinamikusabb, erőteljesebb, gyorsabb gyakorlásban is. A gyakorlás célja nem az idealizált „tökéletesség” elérése, hanem, hogy segítsünk neked felfedezni egyedi erősségeidet, képességeidet és határaidat.

Mire számíthatsz?

Bemelegítés: Foglalkozásaink alapos bemelegítéssel kezdődnek, amely nem csak felkészíti tested az előtted álló gyakorlásra, hanem lehetővé teszi, hogy megérkezz a matracodra, a jelen pillanatba, a tudatos mozgás világába. 

Pránajáma (légzőgyakorlat): Az órák során mindig a légzésre is összpontosítunk, nem csak az áaszanák kivitelezése során, hanem egy-egy légzőgyakorlat segítségével is.

Dinamikus flow: Az óra pózok dinamikus áramlásán vezet át. Ezek a többször megismételt sorozatok fejlesztik erőd, hajlékonyságod és kitartásod, általuk lehetőséged van a jelen pillanatban maradni. A flow maga olyan mint egy mozgásos meditáció, vagy ima.

Nme kell attól tartanod, hogy valami nem megy, hiszen mindig van lehetőség a pózok módosítására, segítünk neked ebben, A legfontosabb, hogy tiszteld, amit a tested mond neked, figyeld a határaidat, és ne egóból akarj gyakorolni, így fogod megtapasztalni a flow nyújtotta megannyi előnyt.

Nyújtás: Elengedhetetlen része a yang típusú gyakorlásnak, így minden órán találkozol majd nyújtó gyakorlatokkal is, melyek a yin energiát hordozzák magukban. Ezáltal a testi és lelki energiákat ellensúlyozzuk ki és fejlesztjük a mobilitásod. 

Relaxáció: Az utazás egy vezetett meditációval zárul, hogy lecsendesedj és megerősítsd a gyakorlás hatását. 

Csatlakozz hozzánk minden szerdán 19:00 órától egy magával ragadó dinamikus jóga élményre, ami túlmutat a puszta fizikai gyakorláson. Akár már gyakorlott vagy, akár mélyíteni szeretnéd a gyakorlásod és megtapasztalni egy másik minőséget, szeretettel várunk! Fedezzük fel együtt az erő, az egyensúly és a belső harmónia felé vezető utat.

Időpont: Minden szerda este 19:00 – 20:30

Oktató: Hídváry Zsuzsi

Gyakori kérdések a dinamikus jógáról:

Nem, egyáltalán nem kell sportosnak lenned, hogy csatlakozz az órához! Gondosan úgy terveztük, hogy minden erőnléti szinten lévő személy számára megfelelő legyen, biztosítva egy kihívást jelentő, mégis mindenki számára elérhető gyakorlás.

Mindenki útja egyedi, mindannyian elkezdjük valahol, és bármilyen szinten is legyél néha szükséged lehet egy pillanatra megállj az óra alatt. Ezért a baba pózt felveheted bármikor túlterhelve érzed magad, vagy csak szükséged van egy kis pihenésre az óra során, lehetővé teszi, hogy újra kapcsolódj a lélegzetedhez, megtaláld a középpontod. Illetve mindig lesz lehetőséged módosítani (könnyíteni) az ászanákon. 

Viselj kényelmes, lélegző ruházatot. A jógamatrac és segédeszközök biztosítottak, de hozhatsz sajátot is, ha szeretnél. Ha izzadásra hajlamos vagy, egy törülköző jól jöhet. 🙂 

Ha még soha nem jógáztál azt javasoljuk, hogy ne ezzel az órával kezd. Ha van némi ismereted az ászanákról már jobban fogod érezni magad ezen a folyamatosan változó órán. Ha először jönnél azt javasoljuk, hogy próbáld ki kezdő gerincjógánk!

Nem, a Hanumán jóga stúdióban a dinamikus jóga túlmutat a fizikai fittségen. Egy holisztikus megközelítést alkalmazunk, óráinkon a gyakorlás ápolja a testet, az energetikát, az elmét, a szívet, a tudatosságot és a lelket. Miközben az erőnlétet és a hajlékonyságot fejlesztjük, integráljuk a légzésgyakorlatokat, önismereti gyakorlatokat, hogy egy, a szőnyegen túlmutató átalakító élményt teremtsünk. Lényegében egy út, amely elismeri és támogatja jólléted minden aspektusát.

Oktatóink szerint:

Akiknek már van tapasztalata a jógával és szeretné magát kipróbálni egy dinamikusabb, erőteljesebb, gyorsabb, változatosabb gyakorlásban is.

Fejlődni fog az erőnléted, a hajlékonyságod, javítja a szív- és érrendszeri keringést, az egyensúlyt, valamint a koordinációt. A fizikai előnyök mellett a rendszeres gyakorlása jelentősen befolyásolja a mentális egészséget is pozitív irányba. Növeli a mentális tisztaságot, javítja a a koncentrációt, csökkentheti a stresszt és a szorongást, és pozitívan befolyásolja a hangulatot, és nagyobb általános nyugalom érzetét adhat. A gyakorlat meditatív aspektusai segítenek az öntudatosság és a magaddal való kapcsolatod fejlesztésében.

Egy élénkítő és erőt adó jógaforma, ahol folyamatos flow-ban, avagy áramlásban gyakoroljuk az ászanákat, a légzésünkkel összehangolva. Nem csupán egy edzés, hanem egy holisztikus gyakorlat, amely fejleszti a fizikai erőt, a rezilienciát (mentális rugalmasságot) és a lelki jólétet. Ellentétben a népszerű tévhittel, nálunk a dinamikus jóga nem csak a rendkívül edzetteknek szól. A gyakorlás célja nem az idealizált „tökéletesség” elérése, hanem, hogy segítsünk neked felfedezni egyedi erősségeidet, képességeidet és határaidat.

hu_HUMagyar

Időpontfoglalás

Kedves Jógázó!

Időpontfoglalása sikeres. Szeretettel várjuk a megadott időpontban.

Hanumán Jóga