GERINCJÓGA

A Gerincjóga modern mozgásrendszer, amely a jóga különleges eszköztárát használja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítására az anatómiai alapmozgásokra és a fascia-láncolatokra épülő gyakorlatsorokkal. Kezdő szinten elsődleges szerepe a prevenció, az egészségmegőrzés, de csoportos mozgásterápiaként, amely a teljes fizikumot szisztematikusan fejleszti, kiegészíti és hatékonyan támogatja az egyéni gyógyító eljárásokat. Haladóbb szinten pedig a jógának egy anatómiai szemléletmódú, testfejlesztő irányzata, amely beépíthető bármilyen mozgásrendszerbe vagy jógairányzatba.

A variálható gyakorlatsor kidolgozása Németh Gergő, a Mandala Jógastúdiók alapítójának nevéhez fűződik:

“Jógaoktatóként szembesülnöm kellett a modern, városi ember fizikai korlátaival. Úgy láttam, hogy a kezdő jógagyakorlóknak nagy szükségük lenne egy praktikus, ugyanakkor hatékony, anatómiai szemléletű jógafoglalkozásra. Holcsa Judit Gerinctréner képzésén inspirálódva, Somlai Orsolya, a Spineart Egészségközpont gyógytornásza segítségével állítottam össze egy variálható gyakorlatsort, amit bátran ajánlok önálló mozgásformaként vagy az egyéni gyógyító kezelések kiegészítésére.”

A gerincjóga és a gerincbarát jóga ugyanazzal a szemlélettel dolgozik, de a gerincjóga elnevezést csak a Mandala Jógastúdió oktatóképzésén végzett oktatók  használhatják, míg a gerincbarát jóga elnevezés inkább a  Sivananda tradícióhoz kötődik. 

Fontos, hogy akut problémával, fájdalommal fordulj szakorvoshoz, és csak azután kezdj az öngyógyításhoz. A jóga nem helyettesíti az orvosi/egészségügyi diagnózist és  ellátást, de kiegészítheti azt és felerősítheti hatásait.  

A gerincjógát  kezdőként kortól, nemtől függetlenül gyakorolhatod.

Időpont: kedd 07.00-08.30

Oktatók, Hajas Eszter  

stresszoldó jóga