Barion Pixel

1027 Budapest

Erőd utca 16.
(Az utcáról nyílik a stúdió)

+36 20 481 2810

Online a nap 24 órájában jógázhatsz velünk!

Milyen a mély, jógikus alvás, ahol a test az alvás minden jellemzőjét felveszi, de a tudat éber marad?

A jóga jelentése tudatosság, a nidra jelentése alvás – a jóga nidra egy olyan technika, amely a fizikai-mentális-érzelmi lazítás mellett kiváló önmegvalósító eszközünkként szolgál, a jóga gyakorlásában az egyik legfontosabb belső munka. 

A workshop során megismerkedünk a jóga nidra technika eredetével és múltjával, a gyakorlat résztechnikáival egyenként, valamint ezek működési mechanizmusával.

Beszélgetünk többek között a gyakorlat céljáról és fontosságáról a jógagyakorlásban, a jóga nidra és a meditáció relációjáról és a különbségeikről, illetve az agyhullámokról és azok szerepéről a jóga nidrában.

Megtanuljuk, hogy milyen a jó elhelyezkedés (savászana és anandászana) és egy speciális folyamat során megalkotjuk a szankalpánkat (megerősítő mondat), amely a mindennapi életben is segítségünkre lehet. Gyakoroljuk a figyelem végigmozgatását a testen, a légzéstudat felébresztését és a vizualizációt.

A workshop során egy alap és egy középhaladó jóga nidrát gyakorolunk, melyek a megalkotott szankalpával együtt az önálló gyakorlás alapját jelenthetik, valamint a vezetett gyakorlásban történő szintlépéshez is hozzájárulhatnak.

A foglalkozásra ajánlott öltözet: kényelmes, laza ruházat. 

Időpont: 2024. július 21., vasárnap 16:00 – 19:00

Részvételi díj:

early bird jegy 2024. június 30. éjfélig: 10.000 Ft/fő

teljes árú jegy 2024. július 1-től: 15.000 Ft/fő.

Jóga Nidra - gyakori kérdések & válaszok

A jóga nidra egy mélyen pihentető és meditatív gyakorlat, gyakran nevezik „jógikus alvásnak”. Ez egy olyan módszer, amely segíti a tudatos teljes testi, szellemi és érzelmi ellazulást. 

A jóga nidra mindenki számára alkalmas, függetlenül az életkortól vagy a fizikai állapottól. Különösen hasznos lehet azoknak, akik stresszelnek, szoronganak, álmatlansággal küzdenek, vagy mély ellazulásra vágynak.

A jóga nidra számos előnnyel jár, beleértve a stressz csökkentését, az alvásminőség javulását, a kreativitás fokozását, a önérzékenység növelését és a test és a lélek mély ellazulását. 

Nem szükséges előzetes tapasztalat. A jóga nidra kezdőknek és tapasztalt gyakorlóknak egyaránt elérhető. Egyszerűen csak le kell feküdnöd, hallgatnod kell, és követned kell az irányított utasításokat. 

Egy tipikus foglalkozás általában 20-45 percig tart, az instruktor és a gyakorlat konkrét céljától függően. 

Egy jóga nidra foglalkozás során kényelmesen lefekszel, általában egy jóga szőnyegre, és követed az oktató verbális utasításait. A gyakorlat magában foglalja az irányított ellazulási technikákat, a vizualizációt és a lélegzetvétel megfigyelését és irányítását. 

Hasonlít az alváshoz és a meditációhoz, de egy olyan egyedi gyakorlat, amely ötvözi a relaxáció, a meditáció és a tudatosság elemeit a mély ellazulás előidézésére, miközben fenntartja a tudatosságot. 

Igen, a Jóga Nidra hatékony eszköz lehet az álmatlanság kezelésére, mivel elősegíti a relaxációt és a idegrendszer megnyugtatását, könnyebbé téve az elalvást és javítva az alvásminőséget. 

A következetesség a kulcs. Próbálj meg rendszeresen gyakorolni, ideálisan hetente többször, hogy teljes körű előnyeit megtapasztald.A rövid napi gyakorlás is jelentős eredményeket hozhat az idő múlásával. 

Igen, ám mindig tanácsos konzultálni egy egészségügyi szakemberrel, mielőtt új gyakorlatba kezdesz, különösen terhesség alatt vagy ha konkrét egészségügyi problémáid vannak.

hu_HUMagyar

Időpontfoglalás

Kedves Jógázó!

Időpontfoglalása sikeres. Szeretettel várjuk a megadott időpontban.

Hanumán Jóga