ITT FONTOS VAGY!

Mi embereket tanítunk, nem jógát. Kiscsoportos óráinkon figyelemmel vagyunk a személyedre, állapotodra, lehetőségeidre.

Tradicionális, a jóga eredeti gyökereihez visszanyúló jógát tanítunk modern embereknek. Minősített Jógaoktató Szervezetként, azonosulunk a Magyar Jógaoktatók Szövetsége értelmezésével.

A jóga fogalmát Indiából származó ősi, a gyakorlaton alapuló egyetemes bölcseleti rendszerként fogadjuk el, amely az ember testi, lelki, szellemi, szociális és spirituális kiteljesedését szolgálja. Végső célja az elme feletti tökéletes (vagy kevésbé tökéletes)  uralom elnyerése. Az egyéni lélek felismeri, hogy egy a Felsőbb Énnel, a benne élő isteni természettel.

Ennek a legmélyebb potenciálnak a megtapasztalására irányuló cél nem része egy vallási folyamatnak. A jóga az önvizsgálat, önmegfigyelés  tapasztalati tudománya. A vallások megpróbálják meghatározni, hogy miben kell hinnünk, míg egy olyan gyakorlati tudomány, mint a jóga, s benne a meditáció, azon tanárok és jógik konkrét tapasztalataira épül, akik ezeket a technikákat alkalmazták.  A jóga nem mond ellent semmilyen vallásnak, és mindenki gyakorolhatja, függetlenül attól, hogy hívőnek vagy bármely valláshoz tartozónak tartja-e magát.

A jóga a test, elme és a lélek tudománya. Segít a modern világ emberének is visszatalálni a harmónia, az egészség és a boldogság útjára sok ezer éves gyakorlatai és filozófiája segítségével.

MJOSZ_color_hatter_nelkul