Barion Pixel

1027 Budapest

Erőd utca 16.
(Az utcáról nyílik a stúdió)

+36 20 481 2810

Online a nap 24 órájában jógázhatsz velünk!

Miért jógázz reggel?

Gyakorlás után boldogan

A jógában az az egyik legjobb dolog, hogy bárki gyakorolhatja, kortól, nemtől és életmódtól függetlenül. A jóga reggeli gyakorlása számtalan előnnyel jár, ezekről írunk most neked.

Megszabadulsz a reggeli izommerevségtől

A fizikai gyakorlás, az   ászanák kivitelezéése segíthet az izmok és ízületek fellazulásában, a merevség megszűntetésében, és így lehetővé teszi a vér megfelelő áramlását testünkben. Általában, amikor alszunk, az izmaink pihennek, és a kötőszöveti rétegek és a testnedvek felhalmozódhatnak. Ezek a szövetek merevséget okozhatnak,  ezért ébredés után fel kell szabadulniuk. Ha reggelente nem nyújtunk vagy mozgunk, a merevség és izomfeszesség fokozódik.  

 

Elengeded az előző napi stresszt

Ha minden nap megajándékozod magad egy gyakorlással, annyi ideig, ameddig teheted, akkor az egész testünk körforgása, beleértve az idegrendszert is ”beindul”. Ez abban is segít, hogy a napodat nyugodt állapotban kezdd, és elengedd az előző napi stresszt. Így javul a test és az elme egészsége, s az immunrendszerd is erősödik.

 

Javul a légzésed

A jógában a pránajáma, azaz a légzőgyakorlat arra szolgál, hogy uraljuk, irányítsuk a légzésünket, s ezen keresztül az elménket is. A légzőgyakorlatok javítják a tüdőkapacitást, így jótékony hatással vannak az összes szerved működésére.

 

Felszabadulnak boldogsághormonok

Előfordult már, hogy néhány perc után azonnal boldognak és szomorúnak érezted magad? Nos, ebben az esetben hormonjaid irányították érzéseidet. A hormonok nagyon fontos szerepet játszanak a testi folyamatainkban, főként a hangulatunk szabályozásában segítenek, és néhány ilyen hormon, mint a dopamin és az endorfin, köztudottan elősegíti a pozitív érzéseket és a boldogságot. A reggeli meditáció segítheti a dopamin- és endorfintermelést, és így boldog és produktív napot eredményez.

 

Lesz egy kis énidőd

Mindannyiunk számára elengedhetetlen, hogy számtalan napi teendőnk között legyen legalább 10 perc énidőnk. Ezzel javul a produktivitásunk,  és  biztosítjuk a szükséges lelki nyugalmat. Az ásznázás is segíthet abban, hogy belső békére és energiára tegyél szert, hogy minden nap egyre könnyebben nézz szembe a világgal. És muszáj törődni magaddal, mert ha nem teszed, másokkal sem fogsz tudni törődni. Ha ez csak 10 perc, az is oké.

 

Gondoskodsz az emésztőrendszeredről

A „második agy” elmélet arra épül, hogy a bélrendszered és az agyad összekapcsolódik. Ha a szervezeted másnap reggel nem tudja megfelelően felszívni és megemészteni az elfogyasztott ételt, akkor az egészségügyi problémákat okozhat. A reggeli jógával a szervezet anyagcseréje felpörög, az emésztőrendszer pedig felszabadítja a salakanyagokat, és nagyon hatékonyan emészti meg a szükséges tápanyagokat. A nyugalmad a hasadból indul ki!

 

Azonnal energikusabb leszel

 

A reggeli ébredés után az elméd és a tested nem biztos, hogy szinkronban van, és ilyenkor kialakul a vágy a reggeli kávéra. A kávé azonban nem oldja a test feszültségét, merevségét. A Napüdvözlet, a 12 erőteljes jóga ászanából álló sorozat azonban nemcsak az elmédet és a testedet gyógyítja, hanem azonnali energiát, pozitivitást ad, és a munkádat is fellendítheti.

 

Javul az összpontosítókészséged  és a koncentrációd

A reggeli jógagyakorlás megnyugtathat. Segít javítani a mentális fókuszt és a koncentrációt. Amikor kontrollálod a légzésedet, az agyad rengeteg friss oxigénhez jut. Ez növeli a mentális tisztaságodat, és biztosítja, hogy felkészülten, teljes figyelmeddel és maximális hatékonysággal tudj dolgozni. A jóga – a testmozgás, a pránayáma, a meditáció együttesen – segít abban is, hogy ne vesszen a napod kárba.

 

Pozitív környezetet teremtesz magad körül

Buddha tanítása azt mondja, hogy a körülöttünk lévő világról szerzett tapasztalatainkat teljes egészében az elménk hozza létre. Észreveheted, hogy a világ megváltozni látszik abban a pillanatban, amikor kilépsz a jógaóráról. Az emberek az utcán barátságosabbnak tűnnek, a családoddal könnyebb kijönni, a döntéseid jobban összhangban vannak az egészségeddel, és sorolhatnánk tovább!

Kezdd a napot úgy, hogy pozitív környezetet teremtesz magadban, és a külső környezet is sokkal pozitívabbá válik.

Írásunk a  pharmeasy.in blog alapján készül

Oszd meg bejegyzésünket!

Kövess minket a Facebookon!

További cikkeink

Holi ünnepe és a színek játéka

A Megújulás ünnepe Amikor a tavasz első sugarai áttörnek a téli hidegen, egy különleges ünnep készül elvarázsolni az embereket szerte a világon: a Holi, ismertebb

hu_HUMagyar

Időpontfoglalás

Kedves Jógázó!

Időpontfoglalása sikeres. Szeretettel várjuk a megadott időpontban.

Hanumán Jóga