Barion Pixel

1027 Budapest

Erőd utca 16.
(Az utcáról nyílik a stúdió)

+36 20 481 2810

Online a nap 24 órájában jógázhatsz velünk!

FELVÉTELRŐL ELÉRHETŐ ÓRÁINK

Ezeket az órákat megrendelheted tőlünk és mi – 3000 Ft-ért, egy jógaóra áráért – küldjük neked a linket, amelyről korlátlan ideig gyakorolhatsz.  A ciklusjóga ára 8000 Ft. Dobj egy e-mailt a zsuzsa@hanumanjoga.hu címre és fizetés után már tiéd is a lehetőség!

„ALTATÓ” – alvást segítő jóga 30 percben

 

Könnyed jógapózokkal lazítjuk el testünket, egyszerű légzőgyakorlatokkal nyugtatjuk meg elménket és felkészítjük a pihentető, jó minőségű alvásra. A gyakorlatok az idegrendszer frissítését célozzák, a test-légzés-elme kapcsolatára alapozva. Rövid gyakorlás fél órában.

Oktató: DEBRECZENI LILLA

CIKLUSJÓGA nőknek

Ezt a sorozatot azoknak a nőknek állítottam össze, akik a menses idején rendszeresen rossz közérzetet tapasztalnak, kellemetlen, fájdalmas menstruációs görcsöket, vagy éppen pre-menstruációs szindrómát élnek át.
Ennek nem kell feltétlenül így lennie!
A jóga rendszeres, ha lehet, napi szintű gyakorlásával a kellemetlen, olykor fájdalmas tünetek enyhíthetők, akár meg is szüntethetők.
A ciklus négy elemből áll.
Az első rész, amelyet szöveges bevezetővel és anélkül is felvettünk, yin-jellegű gyakorlás, kifejezetten a vérzés időtartama alatt javasolt.
A második rész a napüdvözlet, amelyet reggelente a ciklus bármely szakaszában gyakorolhatsz, kivéve a vérzés időszakát. A napüdvözletet kétféle verzióban is bemutatjuk, válaszd azt, mely hozzád közelebb áll!
A harmadik rész a menstruációs ciklus  második szakaszára, a peteérésig ajánlott, amely általában a 16. 17. nap körül következik be.
A negyedik rész a peteérést követő időszaktól a vérzés kezdetéig szól.
Ne feledd, a jóga nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot és a terápiát, de támogatja a gyógyulást.
A gyakorlatok rövidek, bárki napirendjébe beilleszthetők 12-30 percet vesznek igénybe.
A ciklusjóga négy eleme egy öt alkalmas bérlet áráért megvásárolható.
Ajánlott: 14 éves kortól
Oktató: Kun Zsuzsa
 

Csakrameditáció

A csakrameditáció, a jóga egyik legkellemesebb, és rendkívül hatékony eszköze. A csakrák – azaz energiaközpontok – harmonikus működését támogatjuk egy mély, relaxált állapotban, így az ott lévő érzelmi és mentális blokkok feloldódnak, a testi, lelki gyógyulási folyamatok elindulnak, felgyorsulnak.

A 90 perces vezetett relaxációban a 7 fő energiaközpont – csakra – tisztítása, harmonizálása történik. A csakrákat lótuszvirágoknak vizualizáljuk a relaxációban. Minden csakrákhoz külön megerősítéseket (szankalpákat) rögzítünk a tudatunkba, a mentális síkba, ezzel segítjük a fizikai síkban való leképeződést, a gyógyulást, a pozitív gondolkodást. A relaxációban a vendég általában fekszik vagy ül, ahogy kényelmes neki. Óránkon online valós időben is részt vehetsz, de felvételről is eléred. Órarendünkben bármely szombati napra kattintva megtalálod ezt az óratípust. Válaszd ki a kívánt órát, válaszd ki azt az összeget, amelyet fizetni tudsz és már küldjük is a linket, amely segítségével tértől és időtől függetlenül gyakorolhatsz. 

Ajánlott: 14 éves kortól

Oktató: Marosán Angelika Annapúrná

Gerincbarát jóga

A gerincoszlop a fizikai testünk legnagyobb teherviselője. Az ember a mai életmódjával óriási terhet rak erre a tartóoszlopra. Ebből adódóan olyan mozgásszervi problémákkal küzd, amelyet csak célzott, tudatos mozgásterápiával lehet kezelni.

A gerincjóga a hatha jóga testgyakorlatainak és a gerinctorna elemeinek az egyesítésével megelőzi a gerincbetegségeket, gyógyíthatja a már kialakult elváltozásokat. Megtanít a helyes testgyakorlásra. A helyes légzés által többletenergiához, -oxigénhez juttatja a porckorongokat, amelyeknek állapota nagyban meghatározza a gerinc állapotát. Az ászanák vagy más néven  testhelyzetek, és a helyes légzés méregtelenítik a szervezetet, ezáltal beindulnak a test öngyógyító folyamatai. Az ászanákon és a relaxáción keresztül tudatunk a testünk felé fordul, és ezzel egészségi állapotunk is  javulásnak indul.

A gyakorlást a gerincoszlop kíméletes bemozgatásával, az izmok erősítésével és nyújtásával kezdjük, majd  hatha jóga ászanákkal folytatjuk. Ezek tökéletesítik a testtartást, kiegyensúlyozzák a hormonrendszert, a nyirokkeringést és az energiaáramlást. A testünkre való fókuszálás lenyugtatja az elmét, ezzel oldódnak a feszültségek, és mindez együtt elvágja a betegségek gyökerét.

Az óra végi relaxációval a test, az elme nyugalomba kerül, és friss, újult erővel folytathatjuk mindennapi életünket.

Fontos, hogy akut problémával, fájdalommal fordulj szakorvoshoz, és csak azután kezdj az öngyógyításhoz. A jóga nem helyettesíti az orvosi/egészségügyi diagnózist és  ellátást, de kiegészítheti azt és felerősítheti hatásait.  

A gerincjógát  kezdőként kortól, nemtől függetlenül gyakorolhatod.

Oktató: Tamás Edit Ísá

 

Gyengéd flow

Nagyon lassan, csavarodunk, hullámzunk, bemozgatjuk a gerincet még ülő helyzetben. Innen lassú áramlásban folyunk egyik ászanából a másikra, figyelve testünk határait. Az állóképességnövelő álló gyakorlatokat éppen csak érintjük és már megyünk vissza a talajra. Nyújtunk, tágulunk és a végén még egy rövid relax is belefér a 30 percbe.

Tarts velem, nem bánod meg, gyengéden mozgathatod át az egész tested, felfrissülsz, ellazulsz.

 

Oktató: TULIPÁN ÁGNES

"RINGATÓ" - yin jóga 30 percben

A yin jóga egy lassan ható gyógyszer, amely a stressz negatív következményeinek leküzdésében segít. Ma olyan világban élünk, amely a gyorsaságra és a versengésre épül, de nem biztos, hogy ez jót tesz nekünk.  Erős stressz nehezedik ránk, amelyet nem is feltétlenül tudatosítunk. Ezért különösen fontos, hogy megtanuljunk lassítani, visszavonni figyelmünket a külvilágról, és teljes tudatossággal jelen lenni önmagunkban. A yin jóga megtaníthat bennünket tudatosan, türelemmel és szeretettel válaszolni test, az elme és a szív ösztönzéseire. Megtanít megérezni és tisztelni határainkat, korlátainkat és lehetőségeinket egyaránt.
Csak van fél órád? Ugye!

Oktató:Kun Zsuzsa

A yin jóga egy lassan ható gyógyszer, amely a stressz negatív következményeinek leküzdésében segít. Ma olyan világban élünk, amely a gyorsaságra és a versengésre épül, de nem biztos, hogy ez jót tesz nekünk.  Erős stressz nehezedik ránk, amelyet nem is feltétlenül tudatosítunk. Ezért különösen fontos, hogy megtanuljunk lassítani, visszavonni figyelmünket a külvilágról, és teljes tudatossággal jelen lenni önmagunkban. A yin jóga megtaníthat bennünket tudatosan, türelemmel és szeretettel válaszolni test, az elme és a szív ösztönzéseire. Megtanít megérezni és tisztelni határainkat, korlátainkat és lehetőségeinket egyaránt.
Csak van fél órád? Ugye!

Oktató: Kun Zsuzsa

Stretching

A stretching jelentése nyújtás. A stretching célja az izmok rugalmasságának, mobilitásának növelése, melynek segítségével javíthatjuk a megrövidült, feszülő izmok állapotát.

Óránk a hatha és yin jóga elemein alapul és hozzájárul az ízületek állapotának javításához is.

A stretching hozzájárul a jobb hajlékonysághoz, javítja a fizikai tevékenységek során nyújtott teljesítményt, csökkenti a sérülések kockázatát, és segít az ízületek teljes mozgástartományban történő mozgásában. A streching lehetővé teszi az izmok leghatékonyabb működését, javítja az izomzat vérallátását is. A yin jóga elemei  a kötőszövetek, a test izmait összetartó, mozgásunkat meghatározó fascia-láncolatok nyújtását szolgálják, és energetikai rendszerünk harmonizálsáát segítik. 

Ajánlott sportolóknak, jógázóknak és mindenkinek, aki jobb közérzetet és egészségesebb életet szeretne. 

Oktató:  Tamás Edit Ísá

 

hu_HUMagyar

Időpontfoglalás

Kedves Jógázó!

Időpontfoglalása sikeres. Szeretettel várjuk a megadott időpontban.

Hanumán Jóga