Barion Pixel

1027 Budapest

Erőd utca 16.
(Az utcáról nyílik a stúdió)

+36 20 481 2810

Online a nap 24 órájában jógázhatsz velünk!

HATHA JÓGA

A hatha szóban a ha a napot, a tha a holdat jelenti, a nap és a hold jógája. Az életünkben egyszerre van jelen a nap és a hold, az aktivitás és a passzivitás, a cselekvés és az elengedés – mindebben pedig az egyensúlyt keressük.

Az órákat ráhangolódással kezdjük, majd a bemelegítő átmozgatás után tradícionális testhelyzetekkel folytatjuk és légzőgyakorlattal, valamint jóga nidrával zárjuk.
A hatha jóga során az ászanákban, a testhelyzetekben hosszabb, több perces bennenyugvás jellemző, lehetőséget adva az elmélyült jelenlétre.
A rendszeres gyakorlás harmonizálja az egész testet, oldja a feszültséget és hajlékonyabbá tesz fizikai és tudati szinten is, valamint fejleszti az izomzatot és az állóképességet.

Tradícionális hatha jógánk a befelé figyelést, a testi-lelki egyensúlyt és a teljes megújulást segíti elő.

Időpontok: 

Kedd: 19:00 – 20:30 Gyetvai Anettel

Szerda: 17:00 – 18:30 

Péntek 16:00 – 17:30 Gaál Júliával

Oktatóink szerint:

Gyetvai Anett (kedd)

Azoknak ajánlom ezt az órát, akik szívesebben gyakorolnak az esti órákban, amikor a világ már kezd elcsendesedni. A jógával most ismerkedők és a gyakorlott jógázók egyaránt megtalálhatják a maguk kihívásait és fejlődési lehetőségeit a tradícionális hatha jóga gyakorlása során.

A hatha jóga órám 90 perces, természetesen átmozgatással, bemelegítéssel kezdünk, ami alatt megérkezünk mentálisan is a gyakorlásba. A hatha jóga során jellemzően statikusabb módon gyakoroljuk az ászanákat, majd az óra végén jóga nidra vagy pranayama és meditáció segítségével gyakoroljuk az elmélyedést.

A hatha jóga rendszeres gyakorlása erősíti és engedékennyé, rugalmassá teszi a fizikai testet, miközben kialakul a testtudat, valamint a gyakorló érzelmi-mentális szinten is harmonizálja önmagát és a belső-külső világ kapcsolatát.

Gaál Júlia (péntek)

Annak, aki szánna 90 percet arra, hogy tudatosan kapcsolódjon, először a fizikai testével, azon keresztül pedig aktuális mentális állapotával. A péntek az utolsó a hétköznapok közül, amikor az egész hét folyamán minket ért feszültségekből,  érzelmekből és gondolatokból itt letehetjük azokat, amelyeket nem vinnénk tovább a hétvégénk során, ezzel megalapozzuk magunknak a minőségi kikapcsolódást. 

Tested és elméd is egyszerre válik egyre erősebbé és rugalmassá. Kitartó gyakorlással azt fogod tapasztalni, hogy az esetleges nehézségek, hétköznapi benyomások is kevésbé mozdítanak ki belső tengelyedből, mint ahogyan hétről hétre a szőnyegen is egyre magabiztosabban tartod meg egyensúlyod.

Megengedés, elengedés, oldás, mentesség az ítélkezéstől, figyelem, flow, testtudat. 

Gyetvai Anett (kedd)

hu_HUMagyar

Időpontfoglalás

Kedves Jógázó!

Időpontfoglalása sikeres. Szeretettel várjuk a megadott időpontban.

Hanumán Jóga