Barion Pixel

1027 Budapest

Erőd utca 16.
(Az utcáról nyílik a stúdió)

+36 20 481 2810

Online a nap 24 órájában jógázhatsz velünk!

NAPINDÍTÓ JÓGA

Ha szeretnéd, hogy jól induljon a napod, energiával és jó kedvvel töltődj fel, akkor próbáld ki a napindító jógát!

Sokszor reggelente nagyon merevnek érezzük magunkat, mogorvák vagyunk, nehezen jutunk túl a fáradtság érzésén, ezért nem könnyű a gyakorlás. Ugyanakkor a test energiarendszere szempontjából ez az időpont a legelőnyösebb a gyakorlásra-
Ezeken a jógaórákon a teljes test gyengéd átmozgatására, az energia- és idegrendszer felpezsdítésére törekszünk ászanák és légzőgyakorlatok és a relaxáció segítségével.
A reggeli jóga segít a test alvási szokásainak szabályozásában. Idővel a tested megszokja, hogy felébredjen, és azonnal energiát kapjon a jógából, ami sokkal könnyebbé teszi az ágyból való felkelést. A reggeli jóga egyik legfontosabb előnye az, hogy nyugodtabb és békésebb maradsz egész nap, még akkor is, ha nagyon mozgalmas és stresszes napnak nézel elébe.
A gyakorlás ereményeként energikusabbak leszel, javul az összpontosítási képességed is.
Kezdő és gyakorlottabb jógázóknak is ajánljuk.

Még több érv a reggeli jóga mellett ITT

Oktatóink szerint:

Azoknak, akik szeretnék energikusan, feltöltődve és kiegyensúlyozottan kezdeni a napjukat és a hetüket, vagy gyakran halogatják a mozgást és végül nem marad rá idejük a nap végén. 🙂 Ha gyakran szorongsz, stresszelsz, vagy érzed magad feszültnek ideális választás ez az óra, hiszen már reggel lehetőséged van felébreszteni a tested és kitisztítani az elméd, felkészülve a nap kihívásaira.

 

Csökkenti a fizikai merevséget, támogatja az emésztőrendszer egészséges működését,  javul a koncentráció és fókuszálás képessége, erősíti az immunrendszert, koffeinfüggőség csökkentésében is segítségedre lehet, hiszen a reggeli kávé helyett a gyakorlás ébreszt fel. Reggeli rutin kialakításában is segít és észreveheted, hogy az önbizalmad és önbecsülésed is pozitívan változik majd, arról nem beszélve, hogy a szorongással és stresszel is sokkal hatékonyabban tudsz majd megbírkózni. 

A napindító jóga egy komplex, holisztikus gyakorlat, amely az ászanákat (testhelyzetek), pránájámát (légzéstechnikák) és meditációt ötvözi, célja, hogy harmonizálja a testet, az elmét és a lelket. Az óra a fizikai merevség oldása mellett a mentális frissességre és az érzelmi jólétre is fókuszt helyez, így biztosítva egy kiegyensúlyozott és inspiráló kezdést a napnak. Az óra dinamikus és revitalizáló jellege révén serkenti a vérkeringést, javítja a légzőrendszer működését, és nem utolsó sorban segíti a boldogsághormonok termelődését.

Miklós Csenge (kedd, csüt.)

Az óra szerintem elég dinamikus próbálom, hogy minden testrész átlegyen mozgatva. Leginkább fiatal, egészséges embereknek akik szeretik a kihívást is egy-egy pózban.

Izom fájdalmak megszüntetése, rugalmasság, talán pici erőlét, állóképesség, koncentráció.

Olyan jógaóra amely minden porcikádat átmozgatja még azt is amiről nem tudtad, hogy létezik. Befelé figyelés folyamatos megtartása az órán, figyelni a változást ami benned zajlik, minden ászana után. Ha szeretnéd, hogy jól induljon vagy zaruljon a napod akkor próbáld ki testi és lelki nyugalmadért.

Mészáros Hanna (szerda)

Ha reggeli ember vagy, vagy szeretnél azzá válni a jóga gyakorlás által 🙂 Lehet ez a napi fix mozgásod, vagy futás és egyéb sport kiegészítése. Ha fontosnak tartod a helyes testtartás és légzés elsajátítását, és a nagylábujjadat is megtanítanád az éberségre.

Fizikai erőnlétet ad, hogy stabilabb lábakon és rugalmasabb gerinccel tudj szembenézni az élet történéseivel. Elcsendesíti az elmefolyamatokat és megtanít a helyes légzésre. Egységben tart, összehangolja a szavakat és cselekedeteket a szándékot és a tényleges akciót.

Test és elme koffeinje. Gerincfókuszú ébresztés, melyben fokozzunk a mentális fókuszt és felkészítjük a testet az egész napos kihívásokra.

Gyetvai Anett (péntek)

Azoknak ajánlom, akik szívesen kelnek viszonylag korán és örömmel indítják a napot átmozgatással, még akkor is, ha ilyenkor a test kevésbé engedékeny, mint később a nap folyamán vagy este. Természetesen a nehezen ébredőket is szeretettel várom, aki korán kel, aranyat lel! A reggeli gyakorlás ébresztő jellegű, hogy frissen és üdén induljunk neki a napnak.

Az egyik legnagyobb eredmény – és ez minden órára igaz, ha rendszeresen járunk -, hogy az ember felvesz egy ütemet, ami keretet ad a napjainak. A könnyen kelőknek remek reggeli program, a nehezen ébredőknek pedig motivációt adhat a rendszeres gyakorlás.

A napindító jóga 60 perces, teljes átmozgatással kezdünk, majd statikusabb ászanagyakorlással folytatjuk. Az órát jóga nidra vagy pranayama és elmélyedés zárja.

hu_HUMagyar

Időpontfoglalás

Kedves Jógázó!

Időpontfoglalása sikeres. Szeretettel várjuk a megadott időpontban.

Hanumán Jóga