Barion Pixel

1027 Budapest

Erőd utca 16.
(Az utcáról nyílik a stúdió)

+36 20 481 2810

Online a nap 24 órájában jógázhatsz velünk!

GERINCBARÁT JÓGA

A gerincoszlop a fizikai testünk legnagyobb teherviselője. Az ember a mai életmódjával óriási terhet rak erre a tartóoszlopra. Ebből adódóan olyan mozgásszervi problémákkal küzd, amelyet csak célzott, tudatos mozgásterápiával lehet kezelni.

A gerincjóga a hatha jóga testgyakorlatainak és a gerinctorna elemeinek az egyesítésével megelőzi a gerincbetegségeket, gyógyíthatja a már kialakult elváltozásokat. Megtanít a helyes testgyakorlásra. A helyes légzés által többletenergiához, -oxigénhez juttatja a porckorongokat, amelyeknek állapota nagyban meghatározza a gerinc állapotát. Az ászanák vagy más néven  testhelyzetek, és a helyes légzés méregtelenítik a szervezetet, ezáltal beindulnak a test öngyógyító folyamatai. Az ászanákon és a relaxáción keresztül tudatunk a testünk felé fordul, és ezzel egészségi állapotunk is  javulásnak indul.

A gyakorlást a gerincoszlop kíméletes bemozgatásával, az izmok erősítésével és nyújtásával kezdjük, majd  hatha jóga ászanákkal folytatjuk. Ezek tökéletesítik a testtartást, kiegyensúlyozzák a hormonrendszert, a nyirokkeringést és az energiaáramlást. A testünkre való fókuszálás lenyugtatja az elmét, ezzel oldódnak a feszültségek, és mindez együtt elvágja a betegségek gyökerét.

Az óra végi relaxációval a test, az elme nyugalomba kerül, és friss, újult erővel folytathatjuk mindennapi életünket.

Fontos, hogy akut problémával, fájdalommal fordulj szakorvoshoz, és csak azután kezdj az öngyógyításhoz. A jóga nem helyettesíti az orvosi/egészségügyi diagnózist és  ellátást, de kiegészítheti azt és felerősítheti hatásait.  

A gerincjógát  kezdőként kortól, nemtől függetlenül gyakorolhatod.

Egészen kezdőknek, vagy azoknak, akik eddig mozgásszegény életmódot éltek, esetleg túl vannak a fiatal felnőtt koron, a KEZDŐ gerincjógát ajánljuk.

Időpontok (pontos információkért mindig nézd meg a heti órarendünk)

Hétfő 17.00 – 18.30 

Kedd 17.00 – 18.30 Kezdő 

Csütörtök 19:00 – 21:00 

Oktatóink szerint:

Kun Zsuzsa (hétfő, csütörtök)

A gerincbarát órát elsősorban azoknak ajánlom, akik a modern ember életmódjából fakadó kihívásokkal küzdenek: derákfájás, hátfájás és társai. Azoknak, akik sosem merték korábban elkezdeni, bár szerették volna, mert azt gondolják, hogy a jógát csak hajlékony emberek gyakorlhatják. Akik biztonságos, kíméletes és barátságos gyakorlásra vágynak. Akik szeretnének egy kicsit többet is adni maguknak a testmozgásnál.

Jobb lesz az életed. Könnyebben nézel szembe a mindennapok kihívásaival, könnyebben boldogulsz az életben, javul az egészséged, vitalitásod. Tudatosabb leszel.

Gerincbarát: a gerinctorna, a yin jóga, a kímélő (gentle) és a resztoratív jógastílusok, valamint a stretching egyvelege. Változatos, vállalható, eredményes.

Tulipán Ági (kedd)

Aki még nem jógázott vagy az erőnléte nem teszi lehetővé a haladóbb gyakorlást.

Ez egy lassúbb folyású óra sok magyarázattal. A gerinc legjobb barátja az erős törzs izom, ezért sok erősítő gyakorlatot végzünk. ( mindenki a saját fizikai állapotának megfelelően gyakorol) Sok egyéni figyelem, könnyítések, bíztatás, korrigálás.

Rendszeres gyakorlással javul az állóképesség, izomerő, rugalmasság és kíválóan megtanulhatóak a jóga ászanák alapjai.

hu_HUMagyar

Időpontfoglalás

Kedves Jógázó!

Időpontfoglalása sikeres. Szeretettel várjuk a megadott időpontban.

Hanumán Jóga