Barion Pixel

1027 Budapest

Erőd utca 16.
(Az utcáról nyílik a stúdió)

+36 20 481 2810

Online a nap 24 órájában jógázhatsz velünk!

KUN ZSUZSA - alapító jógaoktató

Fotó: Peka Roland

Közel húsz év jógagyakorlás után, túl a fiatal felnőtt koron 🙂 12 évi jógázás után határoztam el, hogy jógaoktató leszek és megpróbálom átadni másoknak mindazt, amit én a jógától kaptam.  Leginkább bádogembernek mondanám magam, akiből már gyermekként is hiányzott minden hajlékonyság. Hihetetlen mozgásigényem mellett a testmozgás kötött formái inkább kudarcot hoztak számomra. A jóga nagy változást hozott. Rádöbbentem, hogy én vagyok a saját testem (és lelkem) ura, nem kell másokhoz viszonyítanom magam, a fejlődésem csak önmagamhoz képest értelmezhető. Ez hihetetlenül jó érzéssel és optimizmussal tölt el.

Szenvedélyesen szeretek jógát tanítani, és hiszek abban, hogy a jóga olyan eszköz a kezünkben, amellyel  életünket jobbra fordíthatjuk. Nem csak hiszek ebben, hanem nap mint nap tapasztalom is.

2019-ben alapítottam társammal együtt a Hanumán Jógát, hogy szolgálhassuk a Buda szívében élő, dolgozó, pihenő embereket.

A Sivananda Jógaközpontban szereztem jógaoktatói képesítést. A Magyar Jógaoktatók Szövetségének minősített oktatója vagyok. Tradicionális jógát oktatok, amelyben a testgyakorlás mellett szerep jut a légzésnek, mantráknak, relaxációnak, pozitív gondolkodásnak. A tradicionális jelző arra is utal, hogy a jóga eredeti elvei szerint igyekszem tanítani, s büszkén vallom magam a megvilágosodott guru, Szvámi Sivananda  tanítványi láncolata tagjának.

A jógaoktató képzés befejezése óta is folyamatosan tanulok, elsősorban a különféle mozgásszervi betegségek korrekciója, terápiája érdekel. Bene Máté Zoltán (jogaterapia.hu) oktatói továbbképzéseinek, s más oktatói kurzusoknak, workshopoknak rendszeres résztvevője vagyok, valamint naprakészen követem a hazai és nemzetközi szakirodalmat.

 

Megismerkedtem a YIN jógával, elvégeztem Sors Szandra nemzetközileg akkredditált yin-jógaoktatói kurzusát. Ezzel, úgy érzem, egy kicsit közelebb kerültem a jógagyakorlás eredeti minőségéhez.

Alkalmanként szívesen tartok páros jógát is, amely a kapcsolatok rendezésében, fejlesztésében is nagy segítséget nyújthat.

Csak kis létszámú csoporttal szeretek dolgozni, mert így megfelelő figyelmet szentelhetek a személyes szükségleteknek és lehetőségeknek. Hihetetlen öröm látni tanítványaim fejlődését.

Egyéni jógaórák tartását is vállalom.

Szeretettel várlak óráimon!

Hogy mit adhat a jóga? „A Jóga gyakorlásával felülkerekedhetsz minden nehézségen és megszüntethetsz minden gyengeséget. A Jóga gyakorlásával a szenvedést üdvösséggé változtathatod, a halált halhatatlansággá, a szomorúságot örömmé, a kudarcot sikerré és a betegséget tökéletes egészséggé. A Jógagyakorlás segítségével az elme, a test és a beszéd szervei egymással összhangban működnek. Mindenkor nyugodt elmével élhetsz, ha a Jógát gyakorolod. Alvásod pihentető lesz. Megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.”

 Szvámí Sivánanda

Óráim:

Hétfő 7.00 – 8.00 Napindító jóga

Hétfő 17.00 – 18.30 Gerincbarát jóga

Csütörtök 19.00 – 21.00 Gerincbarát jóga

 

Ezen kívül workshopokon, páros jógán, yin jógán és egyéb programokon is találkozhatsz velem!

Fotó: Peka Roland

A JÓGA & ÉN

Egészen kicsi gyerekkorom óta érdekeltek a keleti kultúrák, hallottam is a jógáról, de ott ahol felnőttem nem volt lehetőségem megtanulni. Amikor aztán elmentem az első jógatanfolyamra a sok kudarcos sport és mozgáspróbálkozás után felfedeztem, hogy ez az, ami nekem való.

Egyfelől azt, hogy hogyan válhatok jobb emberré, másfelől egy olyan eszközt, ami átsegít minden fájdalmon és nehézségen. 

Fejenállás, ez az ászana borzasztó nagy sikerélményt adott, amikor először segítség nélkül feltudtam venni és komfortosan megtartani, másfelől segített rendezni az alacsony vérnyomásommal járó fizikai tüneteket és azóta is hihetetlenül sok pozitív hatását tapasztalom, nagyon szeretem tanítani is.

A saját korlátaim megtapasztalása és olykor ezeknek a meghaladása.

Kezdd kicsiben, de rendszeresen! Ne akarj túl sokat, napi 15-20 perc is elég, hogy hamarosan változást tapasztalj. „Gyakorolj, a többi jön magától.”

hu_HUMagyar

Időpontfoglalás

Kedves Jógázó!

Időpontfoglalása sikeres. Szeretettel várjuk a megadott időpontban.

Hanumán Jóga