Barion Pixel

1027 Budapest

Erőd utca 16.
(Az utcáról nyílik a stúdió)

+36 20 481 2810

Online a nap 24 órájában jógázhatsz velünk!

TULIPÁN ÁGNES BODY AND SOUL

TULIPÁN ÁGNES

Nem állíthatom magamról, hogy mindig a mozgás volt az életem, bár kampányszerűen kipróbáltam ezt-azt. Néha jógázgattam is. 2014- től kezdtem rendszeresen órákra járni és egy idő után lett saját gyakorlásom is.

2017-ben végeztem a Sivananda Jógaközpontban az alap 200 órás oktatóképzést. 2018- ban kezdtem tanítani és még több oktatói továbbképzésen is részt vettem. Hálás vagyok a tanáraimnak, hogy elindítottak az úton. Az igazi elmélyülést a Yogin 300 órás haladó tanárképző kurzusa hozta meg. Itt egy nagyon mély önismereti úton haladtunk, ahol a saját gyakorlás és önvizsgálat alapját a kundalini jóga adta. Megismerkedtem több irányzattal is, ezekből mind használok elemeket a tanításomban.

Ez egy könnyekkel és aha élményekkel teli utazás volt, amiért végtelenül hálás vagyok. Ugyanitt a Yoginnál végeztem a Yin Jógaoktató továbbképzést, aminek az alapját szintén a kundalini jóga adta.

Ennek az utazásnak még nincs vége, mert 2021-ben a Meditáció és Humanológia elnevezésű kurzuson folytattuk a mélyülést és a Yogin Endokrin tanfolyam egy újabb szelete a kundalinivel való munkának. Ezek nem az össze-vissza kapkodás eredményei, hanem egymásra épülő és egyre tudatosabb gyakorláshoz és élethez segítő eszközök.

2021 nyarán a Yogin elvonulás után született meg a küldetés tudat, hogy ezt a tudást amit a kundalini életmód és gyakorlás adott, továbbadjam. Így elkezdődtek a kundalini órák a Hanumán Jógastúdióban. Tengerdy Krauser Ágnes a tanárom áldását adta a tanításomra, még kicsit izgulok, mert ez egy nagy lépés és hinnem kell magamban ahhoz, hogy hiteles legyek, de éreztem a nyomást és ahogy Yogi Badjan mondta „ Ha itt az idő, állj neki és a feszültség megszűnik” Én nekiálltam és téged is várlak az óráimon.

Korábban tanítottam a Légy Fitt Mozgáscentrumban és Szádhana Jógastúdióban valamint a Sivananda Jógaközpontban is. Jelenleg főleg időhiány miatt, csak a Hanumán Jógastúdióban tanítok.

Óráim:

Szerda 17 óra

Stresszoldó jóga

Ezen az minden eszközt bevetünk a stressz levezetésére. Többféle jógastílus keveredik az óráimon nem tudhatod előre mi vár rád, de biztos élvezni fogod!

 Néha izzadunk, néha lazulunk és yinesen belesimulunk, van, hogy arcmasszázs és aromák használata is támogatja a lazítást. Mindig az adott gyakorlásra összeállított zenei válogatással várlak. Előfordulhat, hogy táncolunk is.

Csütörtök 17 óra

Kundalíni Jóga

Az óra Yogi Bhajan tanításai szerint épül fel. Bemelegítés, ráhangolódás. Itt szabadon választhat a tanár, akár táncot, akár a hatha jógából vett mozgásokat vagy a kundalíni jóga dinamikusabb rávezető gyakorlatait. Az adott órára eleinte a kezdő kriyák közül választok, később tematikus gyakorlásokat tervezek. Ezek a gyakorlatsorok Yogi Bhajan által megadott sorrendben és időtartamban gyakorolhatók, a mester utasításainak és instrukcióinak betartásával. Minden óra 11 perc meditációval zárul.

Nagyon nagy szeretettel várlak!

A 200 órás alap jógaoktatóképzést a Sivananda Jógaközpontban végeztem 2017- ben. Hálás vagyok a mestereimnek. Gyakorlásomban nem csak a fizikai mozgás (ászanák), hanem a meditáció és a jógaéletmód is fontos szerepet játszik. Oktatói oklevelem megszerzése óta folyamatosan csiszolom magam többféle továbbképzésen ( gerincterápiás, csakrameditáció). 2019-ben a Yogin 300 órás haladó oktatóképzőjén mélyítettem a jógagyakorlásom, tudatosságom,  és a tanításomat többféle jógairányzat metódusaival gazdagítottam. (Iyengar, Astanga, vinyásza flow, kundalíni, yin) 2020-ban a yin jóga és a meditáció mélységeiben merültem el. A saját szádhanám gerincét a kundalíni kriják és meditációk adják. A fizikai gyakorlásban és az óráimon szeretem a dinamikus áramlást ötvözni a hosszabban kitartott ászanákkal.

Szeretettel várlak  hatha flow óráimon a Hanumán Jógastúdióban. Találkozhatunk még hétvégi alkalmakon is, ahol megismerkedhetsz akár a kundalíni energiával és yin témájú gyakorlással, és megtapasztalhatod  a meditáció, légzés és a fizikai gyakorlás különleges élményét is. 

Óráim: Testébresztő hatha flow

Időpontfoglalás

Kedves Jógázó!

Időpontfoglalása sikeres. Szeretettel várjuk a megadott időpontban.

Hanumán Jóga