Barion Pixel

1027 Budapest

Erőd utca 16.
(Az utcáról nyílik a stúdió)

+36 20 481 2810

Online a nap 24 órájában jógázhatsz velünk!

Köszöntünk Hanumán!

Hanumán himnusza: Hanumán Chalisa

„Az emberek nem is tudják, hogy a Hanumán Chalisa minden sora egy mahá mantra.”

— Sri Neem Karoli Baba

Miután megtisztítottam elmém tükrét a szent Guru Lótuszlábainak virágporával, vallomást teszek Sri Raghuvar (Sri Ráma) tiszta, makulátlan dicsőségéről, róla, aki az élet négyszeres gyümölcsét adja (Dharma, Artha, Káma és Moksha).

Tisztában vagyok tudásom korlátaival, így figyelmemet Pavan Kumarra (Hanumánra) összpontosítom, és alázatosan kérem az erőt, intelligenciát és igaz tudást, hogy szabadítson minden fájdalmas hibámtól.

Győzelem neked, ó Hanumán! A bölcsesség óceánja – Üdvözlet neked, ó Kapisa! (az erő, a bölcsesség és a Siva-Shakti forrása) Te megvilágítod dicsőségeddel mindhárom világot, az egész kozmoszt.

Te vagy Sri Ráma isteni hírnöke. A mérhetetlen erő tárháza, bár aki Pavan (Szél) fiaként ismert, Andzsani szülöttje.

Karjaid, lábaid erősek, mint a Vadzsra (Indra isten bunkója), vitéz és bátor vagy. Benned jó érzék és bölcsesség lakozik. Eloszlatod a gonosz gondolatok sötétségét.

Szép vagy, tested aranyszínű, és ruhád gyönyörű. Füledet fülbevaló díszíti, hajad hosszú és göndör.

Kezedben villámot hordozol a győzelmi (Kesari) zászlóval együtt, és a válladon viseled a szent fonalat.

Az Úr Sankar leszármazottjaként Sri Kesari vigasza és büszkesége vagy. Az egész univerzumban neked áldoznak.

Te vagy a tanulás tárháza, erényes és teljesen kiteljesedett, aki mindig lelkesen teljesíted Sri Ráma parancsait.

Mindig lelkesen hallgatod Sri Ráma élettörténeteinek elbeszélését. A szíved tele van azzal, amit Sri Ráma képviselt. Ezért mindig Sri Ráma, Lakshman és Szita szívében lakozol.

Összezsugorodtál és megjelentél Szita előtt,  alázatosan szólva hozzá. Félelmetes alakot öltöttél, megrémítettél mindenkit, amikor felgyújtottad Lankát.

Túláradó erővel elpusztítottad az aszurákat (démonokat), és nagy ügyességgel elvégezted a Sri Ráma által rád bízott összes feladatot.

Elhoztad a Szandzsivánt (életet felélesztő gyógynövény) és visszahoztad Lakshman-t az életbe, ezért Sri Raghuvir (Sri Ráma) vidáman, örömteli szívvel ölelt meg téged.

Sri Raghupati (Sri Ráma) lelkesen magasztalt téged, így szólt hozzád: „Olyan kedves vagy nekem, mint a saját testvérem, Bharat”.

 

Élőlények ezrei zengtek himnuszokat dicsőségedről; így szólva Sri Ráma melegen megölelt téged (Shri Hanumánt).

Még az olyan próféták, mint Sanka, még az olyan bölcsek is, mint az Úr Brahma, maga a nagy remete, Nárád, Szaraszvatí istennő és Ahisha és Még Yamraj (a Halál Istene), Kuber (a Gazdagság Istene) és a Digpálok (az Univerzum négy sarkát őrzők) is versengtek egymással, hogy hódoljanak dicsőségednek. Hogyan tudná tehát egy egyszerű költő megfelelően kifejezni a nagyságodat.

Nagy szolgálatot tettél Szugrivának. Egyesítetted őt Sri Rámával, és ő ültette őt a királyi trónra. A te tanácsodra hallgatva Vibhishan Lanka ura lett., tudja ezt az  egész Univerzum.

Gyerekként a távoli Napra zuhantál, mert édes, buja gyümölcsnek hitted.

Az Úr pecsétgyűrűjét a szádban hordozva aligha csoda, hogy könnyedén átugrottad az óceánt.

A világon minden nehéz feladat könnyűvé válik a te jóságos kegyelmeddel.

Te vagy az őrszem Sri Ráma isteni lakhelyének ajtajánál. Senki sem léphet be oda a te engedélyed nélkül.

A világ minden vigasztalása a te lábaid előtt hever. A bhakták élvezik az összes isteni örömöt, a félelem nélküliséget, boldogok a te jóindulatú védelmed alatt.

Egyedül te vagy méltó arra, hogy hordozd a saját pompás vitézségedet. Mind a három világ (az egész univerzum) megremeg a te mennydörgő hívásodra.

Minden szellem, démon és gonosz erő távol marad, a te nagyszerű neved említésére,  ó  Mahaveer!

Minden betegség, fájdalom és szenvedés eltűnik Sri Hanumán szent neved rendszeres recitálásával.

Azok, akik gondolatban, szavakban és tettekben őszintén és hittel tekintenek Hanumánra, megmenekülnek az élet válságaitól.

Mindazok, akik üdvözlik, tisztelik Hanumánt, azok hisznek Sri Rámában, a Legfelsőbb Úrban, a vezeklés királyában. Így minden nehéz feladat nagyon könnyűvé válik számukra.

Aki hittel és őszinteséggel fordul hozzád vágya teljesítéséért, annak megadod az emberi élet romolhatatlan gyümölcsét.

Mind a négy korszakon keresztül messze földön híres a te csodálatos dicsőséged. Híredet az egész kozmoszban ünneplik.

Te vagy a Szentek és Bölcsek Megváltója és őrangyala, és elpusztítasz minden Démont. Te vagy Shri Ráma angyali kedvese.

Bárkinek megadhatod a Nyolc Sziddhi (különleges képesség) és a Kilenc Nidhi (gazdagság, kényelem, hatalom, tekintély, hírnév, édes kapcsolat stb.) jógikus erejét. Ezt a kegyelmet Dzsanki anya adományozta neked.

Rendelkezel a Sri Ráma iránti odaadás erejével. Minden újraszületésben mindig Sri Raghupati legodaadóbb tanítványa maradsz.

A neked áhítattal énekelt himnuszokon keresztül az ember megtalálhatja Sri Rámát, és megszabadulhat az újjászületések szenvedéseitől.

Ha valaki halálakor belép Sri Ráma isteni lakhelyére, akkor minden jövőbeli születésében az Úr bhaktájaként születik.

Az embernek nem kell más istenség elé borulnia, mivel irántad való odaadása Sri Hanumán, megadhat minden boldogságot.

Az ember, aki Sri Hanumánt imádja, emlékezik rá, az megszabadul az emberi sorstól, a világban való újjászületések minden szenvedésétől.

Üdvözlégy, üdvözlégy, üdvözlégy, Sri Hanumán, az érzékek Ura. Legyen szilárd és végleges a győzelmed a gonosz felett. Áldj meg engem legfőbb gurum! (tanítóm).

Aki százszor ismétli Hanumán himnuszát, megszabadul az élet és a halál kötelékétől, és végre a legmagasabb boldogságot élvezi.

Mindazok, akik rendszeresen recitálják a Hanuman Chalisa-t, biztos, hogy áldásban részesülnek. Ezt nem kisebb tanú bizonyítja, mint Bhagwan Sankar.

Tulsidas, mint az Isteni Mester rabszolgája, állandóan a lábainál marad, és imádkozik: „Ó Uram! Szívemben és lelkemben lakozol”.

Ó, a Szél legyőzője, minden nyomorúság elpusztítója, te vagy a szerencse szimbóluma. Sri Rámával, Lakshmannal és Szitával együtt a szívemben lakozol. Ó! Istenek királya.

 

Oszd meg bejegyzésünket!

Kövess minket a Facebookon!

További cikkeink

Holi ünnepe és a színek játéka

A Megújulás ünnepe Amikor a tavasz első sugarai áttörnek a téli hidegen, egy különleges ünnep készül elvarázsolni az embereket szerte a világon: a Holi, ismertebb

Tavaszi napéjegyenlőség

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, akkor is, ha kint havazik. ​A tavaszi napéjegyenlőség 2024 március 20.-án szerdán lesz. Csillagászati értelemben a nap az egyenlítő felett delel, ez a csillagászati tavasz kezdete. Ez az asztrológiai új év kezdete is, amikor a nap kos jegyébe lép. Új élet, új évkör.

hu_HUMagyar

Időpontfoglalás

Kedves Jógázó!

Időpontfoglalása sikeres. Szeretettel várjuk a megadott időpontban.

Hanumán Jóga