Barion Pixel

1027 Budapest

Erőd utca 16.
(Az utcáról nyílik a stúdió)

+36 20 481 2810

Online a nap 24 órájában jógázhatsz velünk!

ADVENT – „csak tiszta szívvel várni a csodát”

Adventi gondolatok

 

Az évnek ebben a legsötétebb időszakában a természet visszahúzódik, láthatatlanul készül a tavaszi újraéledésre. Amíg az ember egységben élt a természettel, mindenki visszahúzódott, közösen végzett tevékenységek és ünnepek színesítették a sötét hétköznapokat. Advent a csodavárás időszaka. Várjuk, hogy a fény elinduljon az útján, megszülessen a Megváltó, aki elhozza a fényt, a szeretetet. Még egyre sötétebb van, minden azt üzeni, maradj bent a melegben, figyelj befelé, pihenj, örülj, kapcsolódj.

De mi elszakadtunk ettől az égi rendtől, nekünk ez a legstresszesebb időszaka az évnek. A munkahelyen is nagy a nyomás, a karácsonyi vásárlás inkább őrült hajsza, mint örömteli ajándékozás. Tömeg mindenhol, a reklámok drágább, nagyobb és több ajándék vásárlására ösztönöznek.

Nincs idő megállni, befelé figyelni, csak tiszta szívvel várni a csodát.

Ebben a stresszes rohanó világban fontos, hogy a szíved készítsd  az ünnepre, hangolódj magaddal és a szeretteiddel. Megfelelő tudatossággal nem kell, hogy őrjítő hajsza legyen karácsonyig az életed.

Állj meg csak 10 percre és figyeld, mit üzen a lelked. Emeld a tudatosságod és tervezd meg a teendőket. Ha sikerült jól gazdálkodnod az idővel, nemcsak kapkodást kerülheted el, hanem még magadra is fordíthatod a felszabadult perceket. Ebben az ajándék időben meditálhatsz, lélegezhetsz és csak magadra figyelhetsz. A lelked és a felsőbb tudatosságod meg fogja súgni, hogy minden rendben van, csodás vagy, higgy magadban.

Ha elég ügyes vagy, akár 1-1,5 órát is magadra fordíthatsz egy jóga órán. A jógagyakorlás segít megtalálnod egyensúlyt a teendők és a befelé figyelés között. Egészséges testet és lelki békét ad. Bár keletről jött és nincs köze a nyugati karácsonyváró hagyományokhoz, de eszközként bátran használhatod.  Szerencsénkre a nagy jógik a II. világháború után egymástól függetlenül döntöttek úgy, hogy a jógára szüksége van a világnak és az addig titkos tanításokat megismertették a világ nyugati felén élő emberekkel is. A jóga szellemisége jól illeszkedik a keresztény szemlélethez is. „Az én békémet adom nektek” mondta Jézus, akit annyira várunk ilyenkor adventkor. A jóga gyakorlással, meditációval nem lehetetlen átélned az Ő békéjét, a saját belső békédet és egyesülhetsz a felsőbb tudatosságoddal.

A decembert a Hanumán Jógastúdióban a szeretnek szenteljük. A jógaórákon  találkozhatsz speciális gyakorlatokkal vagy támogató mondatokkal, ami segít neked abban, hogy a karácsony neked és a szeretteidnek olyan legyen, amire vágytatok. Mi a jóga eszköztárából merítünk, reméljük ez neked is segít.

Oszd meg bejegyzésünket!

Kövess minket a Facebookon!

További cikkeink

Holi ünnepe és a színek játéka

A Megújulás ünnepe Amikor a tavasz első sugarai áttörnek a téli hidegen, egy különleges ünnep készül elvarázsolni az embereket szerte a világon: a Holi, ismertebb

hu_HUMagyar

Időpontfoglalás

Kedves Jógázó!

Időpontfoglalása sikeres. Szeretettel várjuk a megadott időpontban.

Hanumán Jóga