Barion Pixel

1027 Budapest

Erőd utca 16.
(Az utcáról nyílik a stúdió)

+36 20 481 2810

Online a nap 24 órájában jógázhatsz velünk!

fejenállás

Sirsászana – fejenállás

fejenállás

A szanszkrit Śīrṣa szó jelenti a fejet, az asana  pedig a testhelyzetet.

Állsz a fejeden. És ha jól összerendezted magad, akkor ez olyan érzés, mintha nem is lenne gravitáció. Mintha nem is lenne tér. Mintha nem is lenne idő. Mintha nem is lenne semmi. És mégis: mintha minden lenne.

A fejenállás egy tricky (nem túl könnyű) testhelyzet, mivel igazság szerint nem is a fejen állunk, hanem a karok tartják a testet, vagy legalábbis a súly jelentős részét.

Ebben a testhelyzetben a hajszálak végétől a kislábujjig tudni kell pontosan, hogy mi történik, máskülönben bukfenc lesz a vége.

Alig találni valamit, ami nincs működésben. Alig – merem kockáztatni: nem találni olyan szervet, amire nem hat.

Éppen ezért, mivel teljes fókuszt igényel, nem is találkozunk vele a legtöbb jógaórán. Rávezető gyakorlatokat és variációkat tanítunk. Előkészítünk és felkészítünk.

A sirsászanához vezető út maga a jóga: rendszeres, odaadó gyakorlás, a test felkészítése részenként, a tudat felkészítése a teljes összpontosításra.

Ugyan a sirsászanát az ászanák királyának tartjuk, a királyi attitűdöt az oda vezető út adja, nem maga a testhelyzet.

És mi van az élettel? Mindent is akarunk, csak épp az oda vezető utat nem?!

 
 

Oszd meg bejegyzésünket!

Kövess minket a Facebookon!

További cikkeink

Holi ünnepe és a színek játéka

A Megújulás ünnepe Amikor a tavasz első sugarai áttörnek a téli hidegen, egy különleges ünnep készül elvarázsolni az embereket szerte a világon: a Holi, ismertebb

Tavaszi napéjegyenlőség

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, akkor is, ha kint havazik. ​A tavaszi napéjegyenlőség 2024 március 20.-án szerdán lesz. Csillagászati értelemben a nap az egyenlítő felett delel, ez a csillagászati tavasz kezdete. Ez az asztrológiai új év kezdete is, amikor a nap kos jegyébe lép. Új élet, új évkör.

hu_HUMagyar

Időpontfoglalás

Kedves Jógázó!

Időpontfoglalása sikeres. Szeretettel várjuk a megadott időpontban.

Hanumán Jóga