Barion Pixel

1027 Budapest

Erőd utca 16.
(Az utcáról nyílik a stúdió)

+36 20 481 2810

Online a nap 24 órájában jógázhatsz velünk!

FÉNY

Júniusi témánk a fény, mert ez a hónap az év legfényesebb hónapja, ilyenkor ünnepeljük a leghosszabb nappalt.

A jóga nem csupán testmozgás, hanem egy olyan életmód és filozófia, amely az egész létezésünkre kiterjed. Ebben az írásban a jógikus szemléletmód különböző aspektusait tekintjük át, amelyek a fénnyel kapcsolatosak.

 

A jóga tanítása szerint a fény nem csupán a nap sugarait jelenti, hanem egy mélyebb, belső állapotot is. A jóga gyakorlása segít abban, hogy ráébredjünk az önvalónkban rejlő belső fényre. Amikor elindulsz a rendszeres gyakorlás útján, fokozatosan elkezdheted érezni és megtapasztalni ezt a belső ragyogást.

A jóga megteremti  a test, az elme és a lélek összhangját, mely révén elindulhatsz a belső fény felfedezése útján. Ahogy elmozdulsz a test határaitól és a gondolatok zajától, belsőd mélyén egy csendes, ragyogó pontot fedezhetsz fel. Ez a fény a tudatosság mélyén található, és  képes áthatolni a sötétség legmélyebb rétegeiben is.

Az ászanákkal a test rugalmassá és erőssé válik, és a légzőgyakorlatokkal az energiacsatornák tisztulnak. Mindemellett a meditáció és a tudatos jelenlét is fontos szerepet játszik a fény tapasztalásában. Amikor elcsendesül az elme, lehetőséget nyílik arra, hogy a belső fényünk tisztán és élénken felragyogjon. A meditáció révén megtanuljuk átengedni magunkat a jelen pillanatnak, és felfedezni ezt a belső fényt a csendben és a nyugalomban.

A jóga filozófiája szerint a fény nem csak egy fizikai jelenség, hanem az igazságosság és az öröm megtestesítője is. A jóga arra tanít, hogy az igazi boldogság és elégedettség nem az anyagi tárgyakban és a külső körülményekben rejlik, hanem belső világunkban, a fényben, ami a valódi lényegünket tükrözi.

A jóga azt is tanítja, hogy a fény és a sötétség nem két szembenálló entitás, hanem egymást kiegészítő polaritások. A sötétség hozzájárul a fény megértéséhez, és a fény segít abban, hogy a sötétségből kilépjünk. A jóga arra ösztönöz bennünket, hogy fogadjuk el mindkét aspektust az életünkben, és a fényre összpontosítsunk, amely képes áthatolni a sötétségen is.

A jóga szerint a fény nem csak a belsőnkben, hanem a Mindenségben is jelen van, minden élőlényben és minden teremtett dologban ott van az univerzális fény sugara. A jóga gyakorlása során elmozdulunk a szeparáció érzésétől és egyesülünk az univerzális tudatossággal, ahol minden lény és minden dolog egyetlen fényes egésszé válik.

A jóga által a fény nem csak egy szimbólum vagy eszmény marad hanem egy tapasztalható valóság is. Ahogy elmélyítjük a jóga gyakorlását és mélyebb kapcsolatot építünk a belső fényünkkel, úgy kezdjük átélni a fényt mint valóságos jelenlétet az életünkben. Ez a tapasztalat áthatja minden pillanatunkat, mindennapi tevékenységeinket és kapcsolatainkat. A fény az életünk része lesz, irányt és inspirációt nyújtva nekünk és elvezet a tudatosság állapotába, amelyben a belső békét, boldogságot és szeretetet tapasztaljuk meg.

Engedd, hogy a jóga tanításai inspiráljanak, fedezd fel és tapasztald meg önmagad fényét,  ragyogj Te is!

Oszd meg bejegyzésünket!

Kövess minket a Facebookon!

További cikkeink

hu_HUMagyar

Időpontfoglalás

Kedves Jógázó!

Időpontfoglalása sikeres. Szeretettel várjuk a megadott időpontban.

Hanumán Jóga