Barion Pixel

1027 Budapest

Erőd utca 16.
(Az utcáról nyílik a stúdió)

+36 20 481 2810

Online a nap 24 órájában jógázhatsz velünk!

„Ha meglátod magad a másikban és szereted a másikat, az a fényben való élet”

Kedvenc jógaoktatóm, Travis Eliot meséli a következő történetet.

A mester arra utasította a tanítványait, hogy a fény első jelére végezzenek különleges gyakorlatokat. A tanítványok másnap felébredtek, és amikor elkezdték volna a tanítójuk utasításait, rájöttek, hogy nem tudják, mit jelent a fény első jele.

Visszatértek a tanítójukhoz, és megkérdezték: „Honnan tudjuk, hogy láttuk a fényt? Akkor, amikor átlátunk a völgyön, és látjuk a különbséget egy tölgyfa és egy olajfa között? Onnan tudjuk, hogy megláttuk a fényt?” A mester így válaszolt: „Nem”.

A diákok ezután így kérdezősködtek: „Mi a helyzet akkor, amikor a hegyek fölé nézünk, és meglátjuk a különbséget egy kutya és egy bárány között. Onnan tudjuk, hogy megláttuk a fényt?”

A mester türelmesen azt válaszolta: „Nem, próbáljátok meg újra”.

A  diákok végül azt mondták: „Azt hisszük, megvan! Az a pillanat, amikor a fény hajnala kilő a horizonton túlra? Ebből tudjuk, hogy láttuk a fényt?!”

A mester ekkor azt mondta: „Sajnálom, nem, nem onnan tudjátok, hogy láttátok a fényt”. Így folytatta: „Akkor fogod tudni, hogy láttad a fényt, amikor egy idegen odalép hozzád, és a szemébe nézel, és rájössz, hogy ugyanaz a szellem, ami benne van, ugyanaz a szellem, ami benned van. Innen tudod, hogy megláttad a fényt. Addig sötétségben élsz.

Sötétségben élsz, ha gyűlölsz vagy ellöksz magadtól egy másik embert, mert másképp néz ki, másképp gondolkodik vagy másképp viselkedik, mint te. De ha meglátod magad a másikban és szereted a másikat, akkor meglátod a fényt és fényben élsz. 

A különféle meditációs technikák, mint a szerető kedvesség meditáció, segítenek téged ezen az úton. 

Oszd meg bejegyzésünket!

Kövess minket a Facebookon!

További cikkeink

hu_HUMagyar

Időpontfoglalás

Kedves Jógázó!

Időpontfoglalása sikeres. Szeretettel várjuk a megadott időpontban.

Hanumán Jóga