Barion Pixel

1027 Budapest

Erőd utca 16.
(Az utcáról nyílik a stúdió)

+36 20 481 2810

Online a nap 24 órájában jógázhatsz velünk!

Gaál Júlia

Fotó: Varga Viktor

A jóga fizikai aspektusával a táncművészet kapcsolt össze. Rendszeres gyakorlásom 2018-ban kezdődött, amikor a társulatnál, ahol dolgoztam hatha-jógával készítettük fel a testünket az egész napos próbákra. Megfogott ezekben a reggeli egy-másfél órákban, hogy van benne kihívás, de még nincs teljesítménykényszer, van progresszió, de elfogadóan állunk a nehezebb napokhoz is, és hogy egyszerre erősödik és válik egyre rugalmasabbá a test.

2020-ban az egészséggel kapcsolatos segítségnyújtás, az oktatás és a spiritualitás iránti érdeklődésem már annyira meghatározóvá vált, hogy a Táncművészeti Egyetem koreográfus képzése helyett végül a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola vaiṣṇava jógamester szakára iratkoztam be. Az ászanákon túl itt ismerkedtem meg az anatómiai, illetve egészség-és táplálkozástani alapokkal, a jógapszichológiával, valamint a relaxáció, a légzés és a meditáció technikáival. Lehetőségem volt elmélyedni a különféle jógahagyományok filozófiájában és alkalmazásában, ezek a tanulmányok pedig elindítottak az önismeret útján, minőségi változást hozva az életembe.

Tanáraim inspirálására harmadéves hallgatóként már segédtanárként és egyéni mentorként volt lehetőségem tapasztalatot szerezni a Főiskolán, diplomámat pedig 2023-ban vettem át, mint hatha-, kismama- és gyermekjóga oktató. A Magyar Jógaoktatók Szövetségének jóvoltából Minősített Jógaoktató védjeggyel rendelkezem. Jelenleg preventív gerinctréning és streching irányban képződöm tovább. 


Fotó: Varga Viktor

Az alábbi órákon találkozhatsz velem: 

Péntek 16:00 – 17:30 Hatha jóga (2024. április 19-től)

A JÓGA & ÉN

Majdhogynem véletlenül, gyerekkoromban. Egy barátnőmet kísértem el egyik délután és azonnal elvarázsolt az oktató kedves természete, hatalmas kontraszt volt a szigorú táncművészeti oktatás mellett ezt a fajta hangulatot megtapasztalni. 

Mert sokáig nem értettem, hogy mi hiányzik az életemből, aztán felnőttkorom egy krízise során rájöttem, hogy pontosan az a nyugodt és erőszakmentes szellemiség, amelyre kiskoromból emlékeztem arról az 1-2 gyerekjógáról, amin részt vehettem.

Mivel mindig is része volt az életemnek a mozgás és a táncból sok flow-élményem is származott, ezért engem először nem a fizikai gyakorlás oldaláról fogott meg. A jóga az önismeret útján indított el, és ha a jógafilozófián keresztül nem értettem volna meg, hogy ez miért fontos, akkor még ma is egy olyan életet élnék, amit a múltbeli elakadásaim, felhalmozódott traumáim alakítanának.

A pāda-hastāsana. Segít elcsendesedni, pedig minden nap megmutatja a küzdelmemet a hátsó fascia-láncommal.

Hogy ne váljon teljesítmény alapúvá. Maradjon meg egy olyan életmódnak, ami finoman és fokozatosan tágítja a korlátaimat, önmagam és aktuális állapotom elfogadására tanít. 

Bátran adj neki esélyt! Nekem sokat segített, hogy hétről hétre feljegyeztem magamnak az érzelmi és egészségügyi változásokat amiket tapasztaltam, így kaptam egyfajta visszacsatolást és inspirációt is, amikor elkezdtem látni, hogy hogyan voltam, és hogy vagyok most.

hu_HUMagyar

Időpontfoglalás

Kedves Jógázó!

Időpontfoglalása sikeres. Szeretettel várjuk a megadott időpontban.

Hanumán Jóga